Equest logo Equest Sport
Kérjük segítse munkánkat adója 1%-val!
English




Kezdőlap

Alapítvány

Lovasiskola

Hírek

Időjárás előrejelzés




2011. november 26.
Ma Kecskemétre utaztunk az Airventhez versenyre. Mivel a múlt hétvégén 3 napot versenyző ló még pihenget, most Cora, Márió és Vénusz versenyeztek Zsuzsival és Katával. Mindketten ügyesen lovagoltak, a cél a gyakorlás volt. Kata ennek ellenére szerzett a B0-ban egy 3. helyezést.

2011. november 21.
Egy kissé hosszúra sikerült hétvégi versenyen vagyunk túl:
A Nemzeti Lovardában rendeztek 3 napos fedeles minősítő versenyt, ahová 6 lóval utaztunk fel. A 2 fiatal, 4 éves: Equest Carrie és Equest Cha Cha pénteken reggel már 8 órakor startoltak, és vasárnap este a 8 órakor kezdődő 5 éves minősítőben ők zárták lovaink közül a versenyzést. Cha Cha szerzett egy 3. helyezést, és 2 hibátlan pályát ment, Carrievel kicsit nehezebb volt, de a végén Ő is ment egy hibátlan pályát. Most versenyzett színeinkben előszőr Nomparel CS, aki szépen teljesítette a nem túl könnyű pályákat: a szombati B2 nyitott versenyszámban egészen az utolsó indulóig vezetett, végül a 2. helyen zárt. Cordoba nem tudott hibázni a 3 nap alatt: a B3 népes mezőnyében egy 7., 5. és vasárnap Bia mögött egy 2. helyezést szerzett. Fakos Ara hosszú pihenő után most versenyzett először: B2 kategóriában. Bia B3-ban, a saját korosztályának minősítőjében 3 hibátlant ment, ebből 2 elég volt a döntőbe jutáshoz, ami majd márciusban lesz. Helyezései: 6. szombaton és vasárnap 1.
Bia
Cordoba
Nomparel
               Bia                                               Cordoba                                          Nomparel CS
Cha Cha
Carrie
                       Equest Cha Cha                                                      Equest Carrie

2011. október 30.
Október 29-30.-án Budapesten versenyeztünk a Nemzeti Lovardában, fedeles versenyen. 6 ló, 3 versenyző.
Imre Kata Vénusszal a szombati B0-ban 4 hp-al végzett, vasárnap viszont megnyerte ezt a versenyszámot.
Equest Cha Cha életében először utazott versenyre. Sárgarépával simán fel lehetett csalogatni a kamionra:))
A versenyen csak melegítés közben idegeskedett, a pályán már nagyon jól viselkedett. B0-ban az összevetésben 6 hp-ot kapott, B1c versenyszámban szombaton és vasárnap is hibátlanul ugrott az alappályán és az összevetésben is. Szombaton 52 indulóból 12. lett, vasárnap  35 indulóból 4.
Equest Carrie makrancosabb volt, mindenkét napon kiszúrt valamit, amitől meg kellett ijednie. B0-ban 9hp, B1c-ben szombaton 1 verőhiba, vasárnap 18hp. Második napra felkerültek a molinók a lambrinra, ezekkel még nem nagyon tudott megbarátkozni.
Cora mindkét napon B2 kategóriában indult, nagyon jól ugrott. A 2 pályán 1 verőhibát vétett összesen. Cordoba a szombati B2-ben 2. helyezést ért el, a B3-ban 8hp, és vasárnap sem volt szerencséje, mert akkor is becsúszott egy potyafa.
Busi Sándor és Bia a szombati B2-ben vétett 1 verőhiba után megtáltosodtak: mindkét napon fölényesen nyerték a B3 versenyszámot.

A lovardában történt pár változás az utóbbi időben:
A Csikós és Tsa tulajdonában lévő lovak elmentek Tőlünk.
Zaffier D tulajdonosai elköltöztek  a környékről, így természetesen a ló is követte Őket.
Cocus is távozott, de helyette érkezett Nomparel CS, reméljük, sok örömet okoz majd tulajdonosának.
Így a rossz idő beállta előtt a hobbilovaink mindegyikének jutott saját boksz, egyiknek sem kell az éjszakát kint tölteni a hidegben.

2011. szeptember 25.
Ezen a hétvégén került megrendezésre lovaspályánkon a díjugrató megyei bajnokság döntője.
Az időjárás kedvező volt nagyon. Szombaton B0-ban Carrie és Cha Cha is hibátlanul mentek, ahogyan a B2-ben Cora, Cordoba és Bia is. A B4 felnőtt elődöntőben Bia és Cordoba is 1-1 verőhibát vétettek.
Vasárnap a felnőtt döntőben Bia az alappályán hibátlanul ment, Cordoba 1 verőhibát vétett.
A megyei bajnokságért összevetés volt az 1. helyért 2 lovas között, amit hibátlanul Busi Sándor és Bia nyertek, így Busi Sándor lett Csongrád megye Felnőtt Bajnoka!!! Gratulálunk!!!

2011. szeptember 19.
Elnézést, kisebb technikai problémák adódtak, ezért nem frissítettük a híreket mostanában, de az elmaradást bepótoljuk!

Szeptember 24.-25.-én kerül megrendezésre füves lovaspályánkon a díjugartó megyei döntő. Bár a versenyt nem mi rendezzük, csak a tárgyi feltételeket biztosítjuk, de szeretettel várunk Mindenkit!!

Szeptember 10.-én egy nagyon jó versenyen vettünk részt Makón, a döntő előtti utolső minősítő verseny volt ez. Zsuzsi és Márió előszőr debütáltak B2 ifi versenyszámban, ahol nagyon jó alappályával bekerültek az összevetésbe és végül 1 verőhibával az 5. helyet szerezték meg. Busi Sándor és Bia B2 nyitottban 3. helyezett lett, a B3 Makó Város Nagydíjában egy igen nehéz pályán 4hp-al teljesítettek.
Cordoba továbbra is jó formában ugrott: B2 és B3 versenyszámokban is hibátlanul 2. helyezést ért el lovasával, Szekeres Ágotával.

Múlt hónapban 3 ló költözött el az istállóból: ahogyan azt már hírül adtuk: Cha Cha BZ Zsombón dolgozik már, Balerinka és Ében hazaköltöztek tulajdonosaikhoz.

2011. augusztus 23.
Augusztus 20-21. között rendezték meg az 52. Tamási Lovasnapok-at. Idén 5 lóval utaztunk oda.
A szokásos versenyszámokat a megszokott módon igen nehézre építette Bánfi Vilmos pályaépítő.
Cordoba volt a legeredményesebb, hibátlanul teljsítette a pályákat, 3 helyezést is szerzett. 6 éves lovaink is szépen helyt álltak a népes mezőnyben. Bia a vasárnapi vadász versenyszámban orozta el Cordoba elől az utolsó szalagos helyezést, a többi versenyszámban is csak 1-1 hibát vétett. My Pleasure verőhibát nem vétett egyszer sem, Centa is csak a 120 cm-re kiírt - de ennél jóval magasabb ugrásokat is szép számban tartalmazó pályákon vétett verőhibát. Fakos Ara számára nem a legjobban sikerült ez a verseny, minden pályán becsúszott 1-2 hiba.

2011. augusztus 18.
Ma Cha Cha elköltözött istállónkból. Nem ment túl messzire, csak Zsombóra a Réti Farmra. Reméljük, továbbra is folyamatosan javuló tendenciát mutat majd munkája során, és a versenyeken találkozunk vele!

2011. augusztus 15.
Vasárnap Mezőhegyesen volt a Békés megyei lovasoknak a bajnoki döntjük, oda utaztunk mi is 6 lóval: mivel jól ismerjük a körülményeket, nagy meglepetés nem érhetett bennünket az ugróparkkal és a versenypályával kapcsolatban.
Cora és Carrie indultak a B0 versenyszámban, ahol Kiss Zsuzsi 5. helyezést ért el, Carrie 4 hp-al teljesített.
B2 nyitott kategóriában Fakos Ara 1., Bia 3. helyezést ért el, Cordoba hibátlanul 6. lett, My Pleasure 1 verőhibát vétett.
B3 nyitottban "cseréltek" lovaink: Cordoba megnyerte a versenyszámot, CsP My Pleasure 3. lett szép hibátlannal az összevetésben is. Bia ütött egyet, Fakos Arával egy hiba után Busi Sándor feladta a küzdelmet.

2011. július 23.
Ma Zsombón rendezték meg a megyei bajnokság soron következő fordulóját.
6 lóval utaztunk oda:
Carrie második versenyén már sokkal bátrabban ment, 1 verőhibát vétett, de bátran ment előre.
A B2 nyitottban Fakos Ara nyert Busi Sándorral, Cs.P. Centa Szekeres Ágotával 3. helyezést ért el, Cha Cha B Z az összevetés utolsó ugrását ütötte.
A Fokozatos nehézségű versenyszámot Busi Sándor nyerte Biával - egyedüli hibátlanként! - Centa és Cha Cha is a Jokert ütötte.
A B3 versenyszámot sajnos félbe kellett szakítani az időjárás miatt, de 2 lovunk: Bia és Cs.P. My Pleasure még tudták teljesíteni a pályát, bár esett az eső, dörgött és villámlott a fejük felett. Mindketten 1-1 verőhibát vétettek, de My Pleasure kicsit gyorsabb volt, így ő nyerte Bia előtt a csonka versenyszámot.
Alaposan megáztunk, de lovaink a mai versenyen is jól teljesítettek.

2011. július 17.
Ma Bordányban rendeztek megyei minősítő fordulót, amire 5 lóval el is utaztunk.
Sajnos a melegítő és a versenypálya elég sok kivetnivalót hagyott maga után -  a talaj minősége veszélyeztette lovaink egészségét, ezért kis nézelődés után - a lovakat le sem véve a lószállítóról - hazajöttünk. Lovaink kirándultak egy "jót" és muszájból közvetlen közelről végignéztek 4 futamot a Nemzeti Vágta Dél-Alföldi fordulójából (nem kaptak kedvet a sportágváltásra:)).
Viszont így legalább sikerült pár videó feltöltése a pénteken befejeződött Lovastáborról!

2011. július 10.
Ma ismét Zsombón rendeztek B kategóriás versenyt. Mivel a programban kiírásra került a C1 fiatal lovasok csapatversenye is, ezért Kiss Zsuzsival és Márióval átutaztunk, hogy részt vehessen csapatával ezen a fordulón is. A 3 tagú csapatból végül csak ketten álltak rajthoz, de ez nem akadályozta meg Őket a jó szereplésben: a Bijou Team 2. helyezést ért el, a két forduló alatt 4hp-ot begyűjtve. Zsuzsi és Márió dupla hibátlan pályát lovagoltak!

2011. július 6.
Lezajlott az első 3 napos országos minősítő verseny az Equest lovaspályán 2011. július 1-3. között. Az ország különböző pontjairól érkeztek lovasok lovaikkal a versenyre.
Összesen 148 lovas, 226 ló, 706 start - plusz az összevetések.
Mindhárom nap kissé maratonira sikerült, főképp a vasárnap: reggel 8-19 óráig, illetve 7:30-tól 19:45-ig tartottak a versenyszámok. Az időjárás lehetett volna kissé kedvezőbb, de nem panaszkodhatunk: a hőmérséklet ideális volt a lovasok számára, bár pénteken a szél kellemetlen volt. A szombati pár perces eső még be is segített a locsolásban, a vasárnap viszont nagyon ideális volt a napsütésben.
A hivatalos szervek (versenybíróság, pályaépítők, versenyiroda) profi módon végezték a munkájukat, villámgyorsan pörögtek a versenyszámok egymás után - néha még a melegítőpálya karbantartására is alig jutott idő. Köszönet a a közreműködésért mindenkinek, aki segített, nélkülük nem sikerült volna ilyen zökkenőmentesen lebonyolítani ezt a nagy rendezvényt!

Főbb eredményeink a 3 nap alatt:
Kiss Zsuzsi Márióval a kezdő lovas kategóriában: 2. helyezés.
Busi Sándor és Fakos Ara: B2 nyitott: 1.hely; B3 nyitott: 1.hely
Szekeres Ágota és Cs.P. Centa: B2 nyitott: 3.hely;
                              Cs.P.My Pleasure: 6 éves kategória: 3.hely;
                              Cordoba: B3 nyitott: 2. és 3.hely.
A részletes eredmények megtekinthetőek a nevezési oldalon.
Amint megkapjuk a versenyen készült töméntelen fotót profi fotósunktól, és kiválogatjuk őket, felkerülnek a honlapra is!

2011. június 19.
Tegnap Balástyán rendeztek megyei minősítő fordulót.
3 lovasunk 6 lóval indult a versenyen.
Kiss Zsuzsi Márióval a Kezdő lovas kategóriában 2. helyezést ért el, a fiatal lovasok számára kiírt csapatversenyben mindkét fordulót 1-1 verőhibával teljesítették. A Bijou Team (Kiss Zsuzsanna, Gulyás Anna, Fehérvári Bettina) összesen 12 hp-al a 4. helyen zártak.
Busi Sándor A B2 nyitott versenyszámban Fakos Arával 1. Biával 2. helyezést ért el.
Szekeres Ágota a B2-ben My Pleasurrel 4hp, a B3-ban hibátlanul 2. hely. Cha Cha B Z a B3-ban 16 hp-al zárt.
Cordoba bomba formában ugrott a B4 kategóriában. Az összevetésben is hibátlanul, a leggyorsabb idővel nyert a versenyszámban.

2011. júmius 12.
Ma átmentünk Zsombóra egy gyors versenyzésre 6 lóval.
A B2 nyitottban Busi Sándor Fakos Arával hibátlanul és gyorsan a 2. helyet szerezték meg, Bia az összevetésben 1 verőhibát vétett.
Szekeres Ágota Cs.P.My Pleasur-rel és Cha Cha B Z-tel is hibátlanul ment, 3. és 6. helyezést értek el.
A fokozatos nehézségű C2 versenyszámban Cora a Jokert ütötte, Cs.P.Centa maximális pontszámot elérve 3. lett.

2011. június 10.
3 napos országos minősítő verseny, Mezőhegyes:

06.03.
B2 nyitott:
Busi Sándor - Bia: hibátlan, 2. hely
Busi Sándor - Fakos Ara: hibátlan, 4. hely
Szekeres Ágota - Cordoba: hibátlan
Szekeres Ágota - Cs.P.My Pleasure: 7 hp
Szekeres Ágota - Cs.P.Centa: 8 hp
A1 nyitott:
Fakos Ara: hibátlan alappálya
Cordoba: hibátlan alappálya és összevetés: 7. hely
6 éves kategória:
Bia: kizárva
Cs.P.My Pleasure: 12 hp
Cs.P.Centa: 4 hp

06.04.
6 éves kategória:
Bia: 4hp
Cs.P.My Pleasure: 4 hp
Cs.P.Centa: 4 hp
A1 nyitott:
Cordoba: hibátlan
B2 nyitott:
Fakos Ara: hibátlan, 1. hely
Cs.P.My Pleasure: hibátlan, 3. hely

06.05.
A1 nyitott:
Fakos Ara: kizárva
Cordoba: hibátlan
6 éves kategória:
Cs.P.My Pleasure: hibátlan
Cs.P.Centa: 4 hp

2011. május 28.
Ma este fél 9 körül megszületett Eminens csikója.

 
csikó

Kanca, és hihetetlenül gyorsan talpra állt egyedül.
csikó
csikó


2011. május 17.
Ma reggel Casey és Le Quid'Or visszaindultak Németországba.

2011. május 16.
Szombaton Mezőhegyesen versenyeztünk 5 lóval: Busi Sándor és Fakos Ara B2-ben 3., B3. 1. helyezést értek el. Bia B2-ben 4hp, B3-ban 11 hp. Szekeres Ágota és Cordoba a B2-ben 6. helyezés, B3-ban 1 verőhiba. My Pleasure B2-ben 4, B3-ban 10 hp, Cha-Cha B2-ben 1 verőhibával teljesített.
Vasárnap Zsombóra utaztunk 4 lóval:
Kiss Zsuzsi Márióval a kezdő lovas kategóriában 1 verőhibával, magas stílusponttal 2. helyezést ért el, B1 nyitottban hibátlanul teljesítettek.
Szekeres Ágota B1 nyitottban Corával hibátlanul, Centával 1 hp-al ment.
B2-ben Cora 1 akadályon hibázott, My Pleasure 8hp, Centa hibátlanul ment az összevetésben is, 7. helyezést ért el. My Pleasure B3-ban 13 hp.

2011. április 26.
Húsvét vasárnap Zsombón rendeztek B kategóriás versenyt a közelben. 6 lóval vettünk részt rajta.
Kiss Zsuzsi Márióval a Kezdő Lovas versenyszámban egy baleset következtében a földre került lovával, ezért kizárták a versenyszámból Őket, de a B1 nyitott versenyszámban bebizonyították, hogy a történtek nem rettentik vissza a párost a szerepléstől: hibátlanul és gyorsan az 5. helyet szerezték meg közel 60 indulóból.
Equest Carrie élete első versenyére utazott. A B0 versenyszámban kisebb-nagyobb problémát okozott neki az első ugrás mellett parkoló traktor, lószállító és tartalék ugrások. A starttól az első ugrásig 13 hibapontot sikerült összegyűjteni (1 megállás és időbüntetés), de
miután ijedelmén urrá lett, hiba nélkül teljesítette a pályát.
Cora a B1 nyitottban az 1. ugrást ütötte, a B2 nyitottban az alappálya utolsó akadályán hibázott.
Centa csak az 1 m-en startolt, ott nagyon szép, nyugodt, hibátlan pályát ment.
2 új lovunk: My Pleasure és Cha Cha csak a B2-ben indultak. Mindketten hibátlan alappályát teljesítettek, az összevetésben Cha Cha 1 verőhibát vétett, My Pleasure ott sem tudott hibázni.

2011. április 17.
Ma meg kellett válnunk Mozaiktól. Sajnos már nagyon régóta nem tudtuk lovagoltatásra használni sántasága miatt, ezért búcsúztunk el Tőle. Reméljük, jó helyre kerül!

2011. április 10.
Tegnap, amíg mi versenyeztünk, ismét 2 új lakó érkezett istállónkba: CS.P.My Pleasure sárga herélt és Cha Cha B Z pej mén. Mindketten 6 évesek.
Ezennel ismét betelt a létszám az istállóban.
Pleasure a Lovas Élet c. újság áprilisi címlapján látható - még ménként.

2011. április 10.
Tegnap Bpesten versenyeztünk 5 lóval. Megérte a hajnali indulás, lovaink jól ugrottak első szabadtéri versenyükön a viharos szél ellenére is.
Busi Sándor a B2-ben Biával megnyerte a versenyszámot, Arával 3. helyezést ért el. Ara a B3-ban 1 verőhibát vétett.
Szekeres Ágota és Casey a B1c-ben hibátlanul, a B2-ben 8hp-al, Centa B2-ben 3 verőhibával teljesített. Cordoba a B2-ben 5., a B3-ban 4. helyezést ért el.
Casey
Casey
Cs.P.Centa
CS.P.Centa
Ara
Fakos Ara
fotó: Hajdú Kriszta
Bia
Bia
Cordoba
Cordoba
fotó: Hajdú Kriszta

2011. április 2.
Pár napja Antimo elköltözött lovardánkból.
Új kis gazdájával ma már versenyeztek is, Üllőn.
Ugyanezen a versenyen indult a nálunk Corpaként ismert paci: Akadémia Burito néven.

2011. március 30.
Híreket kaptunk Equest Joy és Keenly felől: első versenyükön mindketten hibátlanul teljesítettek.
Új lovak érkeztek ismét: Genua, aki csak pár hónapot tölt nálunk, és Boss - egy holland 5 éves herélt, Ő kiképzésre érkezett.

2011. március 28.
A hétvégén készült pár fotó. Készült volna több is, de a délutáni vihar keresztülhúzta számításainkat:)
Le Quid'Or és Linda Cora és Zsuzsi
   Le Quid'Or és Linda, a lovasoktatónk, aki                              Cora és Zsuzsi
     február óta foglalkozik a lovasainkkal.
Belle Belle
                           Belle 10 hónapos                                                    Equest Balou Belle
Jockey Jr. Tessa
                      Jockey Jr. 6 hónapos.                                 Tessa, immár teljesen kikupálódva
   Ma abban a tévhitben élt, hogy Ő vizi vadász:))
Ez a kép még előtte készült, a békavadászat képei
hamarosan a fotóalbumban megtekinthetőek lesznek.

2011. március 23.
Reméljük, most már tényleg itt a tavasz! A lovarda lakói már nagyon várták ezt a szép napsütéses időt, feszülten figyelik a fűszálak növekedését, és azonnal leharapdálják, amint fogást találnak rajtuk:)
Sajnos az elmúlt idők esőzései miatt ismét víz alatt áll sok területünk, de a lovaspályák talaja kitűnő.
Elég sokmindennel
vagyunk adósok, de bepótoljuk, amint lehet. Készítünk fotókat az új lovakról, kutyákról, mindenkiről!
Olimpia még február elején helyet cserélt Ébennel, aki egy nagyon szép, nagyméretű fekete kanca.
A La Pouty hazatért téli kiképzéséről Perkátára.
Junior felköltözött tulajdonosához Budapestre.
Bojár végleg Németországban maradt.
Rendezvények:
Díjugrató Megyei Forduló időpontja még mindíg kérdéses, de igyekszünk mihamarább kitalálni.
Ami teljesen biztos, hogy július 1-3.-a között országos minősítő fordulót rendezünk - a füves pályán -, és a megyei döntőknek is otthont adunk ismét, szeptemberben.
Steffen Hauter kurzust a tavasszal a sok program miatt nem tudunk tartani, de az őszi semmiképpen nem maradhat el.

2011. február 5.
Tegnap Székesfehérvárra utaztunk 2 lóval versenyezni.
A B2 nyitott kategóriában A La Pouty 5. helyezést ért el, Fakos Ara 8 hp-al teljesített. B3-ban mindkét ló vétett hibát, így helyezést nem értünk el.

2011. január 29.
Tegnap Gombán versenyeztünk, 3 napos minősítő verseny 1. napján.
A múlt hétvégi Bp-i versenyre el nem jutott A La Pouty és Cs.P. Centa indultak Szekeres Ágotával. A lovak kíválóan teljesítettek, egyértelműen bebizonyosodott ismét a módszeres felkészítés hatásossága: Centa B1 nyitott és B2 nyitott kategóriában is hibátlan pályákat teljesített (10. és 11. helyezés a 30, 28 indulóból), Pouty a B2 nyitottban - sokáig vezető pozíció után - végül a 2. helyet szerezte meg.

2011. január 24.
Múlt hétvégén 2 lóval vettünk részt a Nemzeti Lovardában a Nyílt Budapest Bajnokság II. fordulóján. Lovaink szépen, kiegyensúlyozottan teljesítettek mindkét napon.
Szombaton Busi Sándor és Fakos Ara megnyerték a B2 nyitott kategóriát (57 induló), ugyanitt Szekeres Ágota és Cordoba a 3. helyet szerezték meg. A B3 nyitottban mindkét páros 1-1 verőhibát vétett.
Vasárnap Ara a B2 nyitottban 3. helyzést ért el, Cordoba itt egy verőhibát vétett, a B3 nyitottban cseréltek: Cordoba szép hibátlan teljesítménnyel a 6. helyezést szerezte meg, Ara 4 hp-al zárt.

2011. január 16.
Az elmúlt 1 hónapban 2 új ló érkezett, és 2 távozott lovardánkból:
Távozott:
Oxford - tulajdonosaival együtt költözött el.
Rambó - nem túl messze ment:  Balástyára a Ferenci Lovasfarmra, ahol gyerekek megbízható társa lesz, reméljük.
Érkezett:
Antimo, 6 éves szürke herélt. Apja Attila, anyja Árvácska, Waterkant után.
Casey, 7 éves holsteini, pej herélt. Apja Conello, anyja O-Perle, Barnaul telivér után, Ő Németországból, a Hauter istállóból jött.

2010. december 12.
Mai napon került megrendezésre lovardánkban a jelmezes Mikulás Kupa, Gyermek ügyességi és ugró verseny.
Nagyon sok ötletes jelmezben jelentek meg a kis lovasok, akadtak, akik még a pónikat is beöltöztették. A délutáni, ugró versenyszámokban már előkerültek a nagylovak is, de a kis pónik és haflingiak is szépen teljesítették a pályákat.
Lovardánkból Imre Kata állt rajthoz Vénusz nevű lovával a 60 cm-es és 80 cm-es magasságokon, ahol élete első díjugrató versenyén mindkét versenyszámban a 2. helyezést érte el. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk Neki a jövőben is! (video)
Hamarosan a képnézegetőben is feltöltésre kerülnek a versenyen készült fotók.
Mikulás Kupa 2010 Mikulás Kupa 2010 Mikulás Kupa 2010

2010. december 11.
A Nemzeti Lovardában versenyeztünk 3 lóval ma délután.
A B2 nyitottban az Equest lovasok fölényesen utasították maguk mögé az 53 fős mezőnyt: Szekeres Ágota és Cordoba 1., Busi Sándor és Fakos Ara a 2. helyezést érték el a versenyszámban.
A La Pouty sajnos 1 verőhibával teljesített a B2-ben, ahogyan Cordoba is 1 hibát vétett a B3 versenyszámban.

2010. december 12.-én, vasárnap Biotop Gyermek Ügyességi Lovasverseny ügyességi és ugró versenyszámok minősítő fordulója kerül megrendezésre lovardánkban, jelmezes Mikulás versennyel egybekötve. A verseny rendezője a Baktói Lovasklub, versenyigazgató: Vörös László.
A versenykiírás olvasható: itt.
A versenyre nevezni a http://www.gyereklovasverseny.com/ internetcímen lehet.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2010. november 29.
Hétvégén Kecskeméten versenyeztünk Minősítő versenyen. Szombat este csak Busi Sándor és Bia álltak rajthoz a 6 éves lovak versenyszámában, ahol 1. helyen végeztek.
Vasárnap már 5 lóval utaztunk az Airventhez. Busi Sándor és Bia ismét a 6 évesek között versenyeztek, az alappályán 1 verőhibát vétettek. A B2 nyitott kategóriában Dollar Prinzessinnel és Fakos Arával is 4 hp-al teljesítettek.
Ugyanebben a versenyszámban 34 indulóból Szekeres Ágota mindkét lova hibátlan teljesítménnyel helyezett lett:  A La Pouty az 5., Cordoba az 1. helyen végzett (video). Cordoba a B3-ban is rajthoz állt, ahol 8 hp-al teljesítette a pályát.

2010. november 22.
Ma reggel kiegészült a kutyalétszám teljesre:
Jockey Jr. 9 hetes komondor fiúval.
Sajnos az első napja nálunk kissé vizesen telt az állandó esőben, de azért Tessával  bírkóztak pár menetet, ami talán feledtette vele, hogy elszakítottuk eddigi otthonából, testvérétől.
Jockey Jr. Jockey Jr.

2010. november 17.
Ma reggel Németországból új ló érkezett kiképzésre:
Le Quid'or.
A 4 éves herélt ősei között számtalan híres fedezőmén neve olvasható, többek között:
Landgraf I; Quidam de Revel; Ramiro; Landor S; Contender; Grannus.
Tesse

Tegnap este még egy új négylábú lakója lett a lovardának: Tessa, 2 év körüli magyar vizsla szuka. A makói sintértelepről fogadtuk örökbe.

2010. november 14.
Ma délután Equest Keenly és Equest Joy elutaztak Németországba, ahol - reméljük - szép sportkarrier vár rájuk!

2010. november 13.
Mai napon Kecskemétre utaztunk fedeles versenyre 6 lóval.
Kiss Zsuzsi és Márió indultak B0 és B1a versenyszámokban, a kezdő lovas kategóriában I. helyezést értek el. Erdélyi Virág és Oxford szintén ebben a két kategóriában álltak rajthoz.
Szekeres Ágota és Cora a B0-ban 4. helyezést értek el, a B1c-ben egy verőhibát vétettek.
B2 nyitott kategóriában Szekeres Ágota és A La Pouty 8 hp-al mentek, Cordoba hibátlan alappálya után az összevetésben is hibátlanul a 3. helyen végzett lovasával.
Busi Sándor ugyanebben a kategóriában Fakos Arával egy hibátlan alappálya után gyors és hibátlan összevetéssel a 2. helyet szerezte meg.

2010. november 12.
Priamos
Lavinia elköltözött az istállóból, és helyette egy hatalmas sárga herélt érkezett: Priamos



2010. november 02.
Ismét 2 új ló érkezett kiképzésre: Centa és Olimpia. Mindketten 5 éves pej kancák. Tenyésztőjük és tulajdonosuk a Csikós és Társa Kft.

2010. október 29.
Kitűnően sikerült az idei őszi, 2 napos díjugrató kurzusunk, több, mint "teltházas" volt.
30 ló-lovas páros vett részt rajta, reggel fél 9-től, este fél 6-ig tartottak az órák, minimális szünetekkel. Az időjárás is nagyon kegyes volt a lovasokhoz az október végi időpont ellenére.

A kurzust követően istállónkból 2 ló utazott Németországba, és onnan is érkezett 2:
Lavinia, ír sportló fajtájú 8 éves kanca, és Madison Delphiniere, 10 éves francia herélt.

A hétvégét követően a kurzuson tulajdonosával részt vett A La Pouty is istállónk vendége lesz a téli szezonra.

2010. október 12.
Sok minden történt az elmúlt 2 hétben a Lovardában, olyan sok, hogy nem tudtunk beszámolni róluk időben, és megosztani az új híreket. De most bepótoljuk az elmaradásokat:
Október 9.-én tartottuk "rendes" évadzáró partynkat, ezúttal egybekötve a fedeles lovarda avatójával. Ez utóbbi ünnepélyes mivoltát az idejáró lovasoknak és családtagjaiknak köszönhetjük: igazi szalag-átvágós, meglepetéses, ünnepélyes átadó lett!
bogrács szalag-átvágás meglepetés
Lovardánkba sok-sok új ló érkezett (2 már régebben is járt itt), és egy ló távozott:
Bojár Németországba költözött a Hauter birtokra, most Molnár Nóri "vigyáz rá", mivel legalább 1 évig Ő is ott tartózkodik tervei szerint.
Az új lovak:
Nárcisz, 11 éves fekete kanca: a hobbilovak táborát erősíti nálunk.
Randika, 9 éves szürke kanca: nálunk lett belovagolva, és 5 évesen itt versenyzett is díjugratásban. Most ismét istállónk lakója.
Dollar Prinzessin, Balerinka és Bia: 3 sportló, lovasuk Szőke Zsuzsanna.
Zaffier D., 7 éves, holland származású sárga herélt, lovasa Sánta Imola.
Rövidebb időre érkezett: Almira, 7 éves pej kanca, valamint Nagyúr, 6 éves pej mén.
További változás:
Cocus már nem "árva". A Bényi családhoz tartozik ezentúl, lovasa: Bényi Viktória.
Nárcisz Zaffier D.
                                Nárcisz                                                        Zaffier D.

2010. szeptember 27.
Szeptember 25-26.-án lovardánk pályáin került megrendezésre a megyei lovassportok döntője. A díjugratás 2 napos, a díjlovaglás és fogathajtás 1-1 napos verseny keretében került lebonyolításra.
Az időjárás a mostanában megszokott zord hétvégi napokhoz képest barátságosabb volt, bár szombaton erős szél, vasárnap "áprilisi szeszélyesség" jellemezte: volt kisebb zivatar, napsütés, délutánra ismét erősebb szél. Mindezek ellenére nem sikerült meggátolnia egy jól szervezett rendezvény létrejöttét.
A füves ugrópálya talaja ismét jól vizsgázott: a 2 napos, 15 versenyszámból álló Díjugrató Döntő 263 startja (plusz az összevetések, illetve a csapatverseny 2. fordulója) sem tudta tönkretenni.
A díjlovaglás és a fogathajtás a fedeles lovarda előtti, újonnan kialakított homokos pályán zajlott, csak az ünnepélyes bajnokavatásra került sor a füves pályán.

Lovardánkból 4 lovas 5 lóval indult a díjugrató versenyszámokban.
Erdélyi Virág és Oxford B0, Kezdő lovas, illetve B1c nyitott kategóriákban állt rajthoz.
Kiss Zsuzsanna Márióval megnyerte az első napi B0 versenyszámot, sajnos az azt követő Kezdő lovas versenyszámban 8, másnap ugyanebben a számban 4 hp-al teljesítettek. B1c nyitottban újból hibátlan lovaglással az 5. helyet szerezték meg.
Szekeres Ágota és Cora B0-ban 8 hp-al teljesítettek, Kezdő ló kategóriában 2. helyezést értek el. A döntő versenyszámban Cora kizárásra került egy hangfal jóvoltából, de reméljük, a jövőben majd megbarátkozik velük, mint a díjugrató versenyek velejáróival.
Cordoba B2 nyitottban szombaton 5. helyzést ért el, az összevetésben is hibátlan teljesítményével. Vasárnap ugyanebben a versenyszámban 2. lett.
Busi Sándor és Fakos Ara az első napi B2 nyitottban hibátlan alappálya után az összevetésből visszalépett, B3 kategóriában 2 verőhibát vétettek. Vasárnap B2 nyitottban egy szerencsétlen elugrás következtében Ara elesett, ezzel kizárásra kerültek a versenyszámból.
Vasárnap rendezték meg a Csapatverseny 2 fordulós versenyszámát.
9 csapat nevezett, közöttük az Equest Sport csapata is: Szekeres Ágota - Cordoba és Busi Sándor - Fakos Ara. Az első fordulóban mindkét páros hibátlanul teljesített, ezzel bekerültek a 2. fordulóba, ahol már csak 6 csapat tagjai versenyeztek a győzelemért. Lovasaink a 2. fordulóban sem hibáztak. A 2 forduló után 3 csapat állt tiszta hibátlannal, közöttük összevetés döntött: minden csapatból csak 1 páros indulhatott.
Az Equest csapatát Cordoba gyors és hibátlan pályája segítette a győzelemhez!

Köszönjük az Equest lovasok és családtagjaik kitartó segítségét és szurkolását!
Eredményhirdetés Eredményhirdetés Eredményhirdetés

szeptember 21.
Figyelem, lovasok!
Az októberi díjugrató kurzus időpontja megváltozott.
Az új időpont október 23-24. Az eredeti után 1 héttel.
Mindenkit szeretettel várunk!

szeptember 21.
Ezen a hétvégén, szombat-vasárnap kerül megrendezésre a Csongrád megyei lovassportágak döntője lovardánk pályáin. Díjugratás, díjlovaglás és fogathajtás szakágakban.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

2010. szeptember 10.Fedeles lovarda
Az esős időjárás miatt ezen a hétvégén sem megyünk el versenyezni.
A holnapi verseny színhelye Makó lett volna, múlt héten a szegedi versenyre nem jutottunk el a verseny színhelyén lévő rossz talajviszonyok miatt.

Viszont a mai esős idő bekergetett minket a fedeles lovardába, úgyhogy felavattuk!

2010. szeptember 10.

Kedves Lovasok, Lótulajdonosok, Edzők!

Várjuk a még szabad bokszainkba lovak jelentkezését.

Az Equest Sport Lovarda a fedeles lovarda elkészültével maximálisan rendelkezik minden olyan feltétellel, ami a minőségi lótartáshoz, lovagláshoz, lovas oktatáshoz, versenyszerű sporthoz elengedhetetlen.
Füves karámok, körkarám, fedett jártatógép, homokos és füves pályák, fedett lovarda, változatos, színes akadálypark, tereplehetőség.
Bokszos tartás: napi 3x abrak, 2x széna, önitató.

Edzőink igény szerint állnak a lovasok rendelkezésére, de a lovasok saját edzőit is szívesen fogadjuk.

Lovardánk 10 km-re van Szeged központjától, több útvonalon is jól megközelíthető.

Érdeklődni elérhetőségeinken lehet.

2010. szeptember 1.Díjugrató kurzus
Őszi díjugrató kurzusunk Steffen Hauter vezetésével ismét megrendezésre kerül:
2010. október 16-17. -én. Időpontváltozás!!!
A kurzus 1 héttel eltolódik, új időpont: október 23-24.

Várjuk lovasok jelentkezését.
Nézők számára a részvétel ingyenes. Információ és jelentkezés elérhetőségeinken.
Mindenkit szeretettel várunk!

2010. augusztus 23.Ara
Augusztus 20 - 21.-én került megrendezésre az 51. Tamási lovasverseny.
Ide utaztunk 2
lovunkkal, Fakos Arával és Cordobával.
Az első napi megnyitó versenyszámban az alappályán mindkét lovunk hibátlanul teljesített, a nem túl könnyű összevetésben vétettek verőhibát.
A délutáni B3, hibaidős versenyszámban Ara egy apró verőhibát vétett, míg Cordoba a startnál elkövetett malőrjéért alaposan megfizetett: a pályán 2 verőhibát vétett, és nagyon sok időbüntetést kapott.
21.-én a reggeli vadász versenyszámban mindkét lovunk szép hibátlan pályát ment, de több olyan páros végzett előttünk, akik hibáztak ugyan, viszont nagyon gyors pályát lovagoltak.
A pálya és a melegítő talaját karbantartották, az ugrópark színes és változatos volt.
5 év kihagyás után jó volt ismét ezen a neves versenyen részt venni.
Cordoba Fakos Ara Cordoba
fotó: Pferde Sport Foto Team

2010. augusztus 18.
Belle
Equest Balou Belle 3 nap híján 3 hónapos.
Pár fotó a kiscsikó mindennapi tevékenységéről felkerült a Fotóalbumba.

2010. augusztus 17.
Nagy örömünkre lassan a végéhez közeledik a fedett lovarda építkezése.
Ezen a télen már nem kell lemondania senkinek a lovaglásról, csak mert fagyos a szél, szakad az eső - hó, vagy egyszerűen hamar sötétedik.
A 25x40 méteres lovardában kényelmesen lehet majd lovagolni.
Reméljük, megépülhet majd a tervezett épület többi része is: a 60 méter hosszúságúra kibővülő csarnok, valamint a hozzá tartozó istállórész 18 ló számára.
Fedeles lovarda Fedeles lovarda Fedeles lovarda

2010. augusztus 16.
Tegnap ért véget Budapesten a Nemzeti Lovardában megrendezett 3 napos Korosztályos Championátus verseny döntője, aminek keretein belül 6 éves minősítő és nyitott B2, valamint A1 versenyszámok is megrendezésre kerültek.
Mi utóbbi versenyszámokra utaztunk el lovainkkal.
Cordoba egyenletesen teljesített a 3 nap alatt: nem hibázott egyszer sem.
Péntek B2-ben - ami egy B3 nehézségű pálya volt - 2., szombat B2-ben 1., A1 kategóriában 6., vasárnap Fokozatos nehézségű Jokeres versenyszámban 4. helyezést ért el. (Cordoba pályáiról két felvétel került a Videó albumba)
Fakos Ara most nem hozta szokott formáját, minden versenyszámában - B2 és 6 éves kategóriákban is vétett verőhibát. A 6 évesek pályái nehézségét mutatja, hogy a 3 nap alatt összesen kettő hibátlan lovaglás született a kategóriában.
A péntek éjszakai vihar következtében szombaton a versenyrend kissé felborult: 1 órával később kezdődött a verseny, át kellett építeni az előző este megépített B2 pályát, mivel több helyen állt a víz a pályán, egész nap folyamán a melegítés a fedeles lovardában zajlott, a 6 évesek versenyszáma a délelőtti 2. helyről az utolsó előtti helyre került át. Természetesen mindezek nem különösebben befolyásolták a lovak teljesítményét.
Cordoba Fakos Ara Cordoba
fotó: Hajdú Kriszta

2010. augusztus 1.
Kissé elmaradt az utóbbi napokban a hírfolyam, most pótoljuk:

A verseny utáni héten, július 19-23.-ig tartott a szokásos Equest Lovastábor. A szokásos programokkal, a szokásos jókedvvel, viszont a szokásosnál magasabb létszámmal: 15 lovasunk "nevezett be" az idei táborra. Hamarosan nézhetőek a képek a Fotóalbumban!

Július 18.-án Molnár Nóri lovasunk másodmagával kiutazott Németországba, szerencsét próbálni:)) A Hauter család vette Őket szárnyai alá.
Élményeiket igyekeznek megosztani velünk. Akit érdekel, elolvashatja Nóri Napló-ját.

Tudomásunkra jutott, hogy Keenly Anyukája: Equest Kriszta ismét kezdő lovassal versenyzik, Magyarországon. Miután elköltözött istállónkból, eladták akkori tulajdonosai, hogy Olaszországba költözzön a tenger mellé. Ezek szerint akár találkozhatunk is Vele még!

2010. július 18.
Tegnap került megrendezésre idei lovasversenyünk.
A versenyiroda 185 startot regisztrált. A nagy meleg ellenére csak kevesen vonták vissza nevezésüket.
Reggel 8:30 órakor kezdődött a versenynap, és 19:00 óra után ért véget.
A versenyszámok helyezettjei között értékes tárgyjutalmak kerültek kiosztásra támogatóinknak köszönhetően.
Lovardánkból Kiss Zsuzsi Márióval (B0:4hp; Kezdő lovas:5. hely), Erdélyi Virág Oxforddal (B0:8hp; Kezdő lovas:20hp), Szekeres Ágota Corával (B0:4hp; B1 nyitott: 7.hely), és Cordobával (B2 nyitott: 8hp), valamint Busi Sándor Fakos Arával (B2 nyitott: 1.hely; B3: 4hp); és Bojárral (B2 nyitott: 2. hely; B3: 12hp) indultak.
Cora Fakos Ara Bojár

Látogatóba visszatért hozzánk pár napra Fakos Viki és A la Pouty. Tulajdonosukkal, Gubicza Anettel indultak a versenyen a B1c, Aranyos Kupa és B2 nyitott versenyszámokban.
Az ebédszünetben bemutatók, műsorok szórakoztatták a jelenlévőket:
Szécsi István fogathajtó, Istenes Csilla western bemutatóval, valamint az Operett Voices énekegyüttes tagjai ismert operettslágerekkel.
Szécsi István, fogathajtó Istenes Csilla és Coco Operett Voices

Köszönet az Equest csapatának a hőség ellenére is fáradhatatlan és kitartó munkájáért a versenypályán belül és kívül!
Equest csapat Equest csapat

Hamarosan képek kerülnek a rendezvényről a Fotóalbumba fotósainknak köszönhetően: Turcsányi László (Pferde Sport Foto Team), Fábik Mária, Erdélyi Virág....és még páran, akik a kezükbe kaparintották a gépeket:))

2010. július 04.
JÚLIUS 17.-én V. DOMASZÉKI LOVASNAP!!!!!
Mindenkit szeretettel várunk az Equest Sport Lovaspályán!


2010. július 03.
Újszentivánon versenyeztünk, megyei minősítő B kategóriás versenyen.
Kiss Zsuzsi és Márió B0-ban és B1 Kezdő lovas kategóriában is hibátlanul teljesítettek, Erdélyi Virág és Oxford ugyanezekben a kategóriákban 1-1 verőhibát vétettek.
Szekeres Ágota Corával B0, és B1 nyitott kategóriában, Cordobával B2 nyitottban hibátlan pályát lovagolt.
Busi Sándor ezen a versenyen csak Bojárral indult. B2-ben nagyon szép hibátlan pályát mentek. Cordoba és Bojár is bejutottak az összevetésbe, viszont egy nem várt felhőszakadás (mennydörgéssel és villámlással) félbeszakította a versenyt. Lovasaink gyorsan összepakoltak, és visszalépve az összevetésből hazaindultak a lovak védelmében.
Ezúton is köszönjük a hathatós segítséget a velünk versenyre utazó lovasoknak, tulajdonosoknak!

2010. június 27.
Zsombón rendeztek Megyei Bajnoki fordulót díjugratásban.
5 ló, 3 versenyző indult istállónkból. (Kiss Zsuzsi kezdő lovasunk nyaralni volt éppen:))
Erdélyi Virág ezen a versenyen már az Equest színeiben állt rajthoz lovával, Oxforddal. B0-ban 1, Kezdő lovas kategóriában 3 verőhibát vétett a páros.
Szekeres Ágota és Cora a B0-ban hibátlan teljesítménnyel 6. helyen végeztek, B1 nyitottban 1 verőhibával teljesítették a pályát. Cordoba B2 nyitott kategóriában 6 hp-al ment.
Busi Sándor Bojárral B2 nyitottban 4hp-al, Fakos Arával hibátlanul teljesített: ezzel a 4. helyen végzett. Ara B3-ban 2 verőhibát vétett.

2010. június 26.
Istenes Csilla (IC Ranch - Szentes) tartott kurzust lovasainknak.Sajnos az időjárás nem volt a legjobb, de mindenki kitartóan végezte a gyakorlatokat.
IC Kurzus

2010. június 21.
Equest Balou Belle 1 hónapos.
Belle 1 hónapos Equest Balou Belle

2010. június 17.
Ismét bővült honlapunk: Domaszékre vonatkozó Időjárás előrejelzés olvasható rajta. A jelenlegi időjárást és 7 napos előrejelzést mutat.
Azt nem lehet tudni, mennyire pontos:), hiszen meteorológia, de valamiféle támpontot adhat, hogy lovaglásra alkalmas-e az időjárás, rendezvényeinkre esernyőt, vagy szalmakalapot kell-e hozni.

2010. június 16.
Aramis (pej herélt) és Ánizs (szürke kanca) a folyamatos foglalkozásnak köszönhetően sokat tanult. (emlékeztetőül: március 4.)
Aramis Ánizs

2010. június  16.
Adósok vagyunk 3 új ló bemutatásával:

Peergynt június 5.-én érkezett hozzánk.
12 éves herélt. Apja Gulerno, anyai nagyapja Famos.
Számos díjugrató versenyen szerepelt,
jól képzett, nagyméretű, szelíd ló.


                      
Peergynt
Corpa
Corpa: 4 éves herélt.
Apja: Chicago
Május 26.-án érkezett lovardánkba. Ígéretes fiatal ló, a kiképzése elején tart. Nagy méretű, jó mozgású, jó ugróképességű. Díjugratásra, díjlovaglásra ajánlott.

                    ELADÓ

Cocus 6 éves herélt.

Apja: IC Coco Lena
Corpával együtt érkezett. Kiképzésben előrébb tartott mint társa: fel lehetett ülni rá. Azóta síkmunkája sokat javult.
Nem túl nagy méretű, "finom" fiatal ló.

                   ELADÓ
Cocus

2010. június 14.
Június 13.-án Balástyán versenyeztünk 6 lóval. A fülledt, párás meleg ellenére lovaink jól bírták a megpróbálatásokat.
Kiss Zsuzsanna Márióval B0-ban 1 verőhibát vétett, B1 Kezdő Lovas kategóriában szép hibátlan pályával 1. helyezést ért el 17 indulóból: első versenyén!
Erdélyi Virág a kezdő Oxforddal B0-ban 1, B1a kategóriában több verőhibával teljesítette a pályát.
Szekeres Ágota és Cora B0-ban 14, B1 nyitottban 4 hp-al teljesítettek. Cordoba B2 kategóriában 6., B3-ban 4. helyezést ért el hiba nélkül.
Busi Sándor Bojárral a B2 nyitott versenyszámban 4hp-al, Fakos Arával gyors,  hibátlan teljesítménnyel 3. helyezést ért el. Ara B3 kategóriában sem tudott hibázni: itt is a 3. helyet szerezte meg magának és lovasának.
Kiss Zsuzsi és Márió Balástyán
Kiss Zsuzsi és Márió első versenyükön bombaformában:)) Gratulálunk!

2010. június 12.
Június 15.-től, az iskolai szünidő kezdetének örömére AKCIÓ a hobbilovasoknak:
2 alkalom lovaglás mellé ajándékba adjuk a harmadikat!
Új bérletes konstrukciókat is bevezetünk. Részletek a Lovasiskola: Árak menüpontban olvashatók.

2010. június 11.
Felállítottuk a medencét, most már lovaglás után lehet csobbanni egyet hűsítőnek! Aki szeretne egyet pancsolni, az hozzon magával fürdőruhát és törölközőt! (30 C a víz késő délután mért hőmérséklete, és egyre tovább melegszik:))
Medence avatás bizsu

2010. junius 07.
Június 06.-án, vasárnap átmentünk 2 lóval "gyakorolni" Zsombóra B kategóriás versenyre.
B2 nyitottban indultunk csak. A sok eső szerencsére jót tett a talajnak, így a versenypálya jó volt, lovaink szívesen ugrottak rajta. Mindketten hibátlanul és gyorsan teljesítettek: Fakos Ara - Busi Sándor 3., Cordoba - Szekeres Ágota 4. helyezést értek el a 31 fős, hiba-idős versenyszámban.
Cordoba Fakos Ara

2010. május 28.
Belle ma 1 hetes. Délután életében először ismerkedett a bokszon kívüli világgal, napsütéssel, zöld fűvel. Nyilvánvalóan tetszett neki, amit látott.
Az 1 hetes "szülinapi" képekből kerültek a Fotóalbumba is.
Belle 1 hetes Belle 1 hetes

2010. május 24.
Május 23.-án Békéscsabára utaztunk B kategóriás versenyre. Az időjárás és a homokos versenypálya talaja ideális volt, ezt lovaink is értékelték, hiszen kiválóan teljesítettek:
B2 Nyitott kategóriában mindhárman hibátlan alappályát és hibátlan összevetést mentek: 31 indulóból Bojár 5.; Fakos Ara 4.; Cordoba 3.; helyezést ért el. B3-ban Ara 1 verőhibát vétett, Cordoba ott sem hibázott: hibátlanul 6. helyezett lett.
Természetesen köszönjük segítőinknek, akik nélkül elég nagy káosz alakult volna ki!
Erdélyi Virág fotóinak köszönhetően, hamarosan újabb albummal bővül a Fotók menü.
Ara Szurkolóink:)
Ara összevetésben Jó szurkoló: fél siker:)

Zsuzsi és Márió2010. május 22.
Békéscsabán a mai napon tartottak rajtengedélyvizsgát díjugratásban. 22 ló-lovas páros jelentkezett a megmérettetésre.

Lovardánkból Kiss Zsuzsanna és "társa", Márió vettek részt a vizsgán - amit sikeresen teljesítettek:  kiemelkedően bemutatva a vizsga gyakorlati részét.

Gratulálunk, és sikeres versenyzést kívánunk a párosnak a továbbiakban!

2010. május 21.
Ma 13:30 órakor megszületett Equest Balou Belle. A csikó és mamája is jól vannak.
Equest Balou Belle Equest Balou Belle

2010. május 11.
Május 9.-én a Békés megyében, Szabadkígyóson megrendezett B kategóriás versenyre utaztunk. Reggel - induláskor, sajnos nem túl bíztató volt az időjárás: folyamatosan esett az eső. Mire a Békéscsaba alatt lévő településre értünk, már csak szemerkélt, de azt folyamatosan, egészen a déli órákig. Ennek ellenére rajthoz álltunk lovainkkal a nagyon szép környezetben, kastélyparkban megrendezett versenyen.
Cora B0-ban 1, B1c-ben 2 verőhibát vétett. Cordoba B1c kategóriában 5.,  B2 nyitottban 6. helyezést ért el. Mindkét alappályán, és az összevetésben is hibátlanul teljesített. Fakos Ara csak B2 nyitottban indult, hibátlan alappálya és gyors, hibátlan összevetés után a 2. helyezést szerezte meg magának és lovasának.
Fakos Ara - Szabadkígyós Cordoba - Szabadkígyós Fakos Ara - Szabadkígyós

2010. április 27.
Múlt vasárnap Zsombón versenyeztünk.
Cora B0 kategóriában 6 hp-al teljesített, Cordoba B1 nyitottban és B2 nyitottban sem hibázott. Utóbbi versenyszámban az összevetésben 6. helyezést ért el.
Fakos Ara csak B2 nyitottban indult, ahol az összevetésben ugyan a legjobb idővel ment, de sajnos 1 verőhibát vétett - ezzel a 7. helyen végzett.

2010. április 19.
Április 17.-én, szombaton Mezőhegyesen versenyeztünk. Ez volt a szezonnyitó versenyünk.
B0 kategóriában Cora - első versenyén - 5 hp-al végzett.
B2 és B3 nyitott kategóriában Cordoba és Fakos Ara egyaránt 1-1 verőhibával mentek.

2010. április 09.
Fakos Viki ma elköltözött a lovardából. Új istállójában is minden bizonnyal jól fogja magát érezni.
Helyette Vénusz érkezett hozzánk (8 éves Ginus apaságú kanca).

2010.április 08.
A megszokott jó hangulatban és színvonalon zajlott a 3 napos díjugrató edzőtábor, segítve lovak és lovasaik felkészülését a szabadtéri versenyszezonra.
A kurzus végén Accrobat hazatért Balástyára.

2010. április 1.
Athos és Porthos eltávoztak a lovardából 1 hónapi kiképzést követően. Aramis és Ánizs folytatják a munkát, ezentúl a hobbilovak között töltik mindennapjaikat.

Oxford2010.március 12.
Március eleje óta új lovasunk, lovasoktatónk van: Erdélyi Virág
Saját lova, Oxford azóta lovardánk lakója.
Hamarosan bővebb információkkal is szolgálunk Róluk az "Oktatók, versenyzők", valamint a "Lovak" menüpontokban


Accrobat2010. március.12.
Március 10.-én új ló érkezett hozzánk.

Accrobat csak pár hétig lesz az istállónk lakója.

Tulajdonosa Halász Attila, Szeged.
A 2002.-ben született pej mén apja Accarat, anyja Rebelle, Rekord után.
Díjugratásban versenyzik tulajdonosával.

2010. március 04.
Tegnap este 4 új ló érkezett a lovardába.
Igazi "vadlovak":) A Balaton mellett éltek eddig egy ménesben, ahol szinte csak egymással találkoztak, az emberrel szoros kapcsolatuk nem alakult ki.
Ma elkezdődött a kiképzésük első fázisa: az emberhez szoktatás Istenes Csilla (IC Ranch, Szentes) segítségével, és folytatódik útmutatása alapján. Köszönjük!
(a negyedikről sajnos nincs még fotó. Az Ő neve: Athos)
csikó csikó csikó
Aramis Ánizs Porthos

2010. február 28.
Az V. Domaszéki Lovasnap rendezvényünk időpontja:
                                         2010. július 17. szombat
A megszokott módon, a díjugrató versenyszámok között színvonalas bemutatókkal szórakoztatjuk a kilátogatókat!

2010. február 28.
Idei Lovastáborunk időpontja: 2010. július 19-23.
Szeretettel várunk minden régi és új lovaspalántát! Bentlakásos a Forró Fogadóban, idén is Luca és Csenge vár benneteket a közös időtöltésre - természetesen a lovarda összes lakójával együtt:)
Jelentkezni a lovardában, vagy elérhetőségeinken lehet.

lófej plakettek

2010. február 14.
Immár hagyományosnak mondható tavaszi díjugrató kurzusunk Steffen Hauter vezetésével ismét megrendezésre kerül
2010. április 2-4. között.

Várjuk lovasok jelentkezését 20-24 főig, minimum 110 cm, vagy magasabb kategóriára. Nézők számára a részvétel ingyenes. Információ és jelentkezés elérhetőségeinken.
Mindenkit szeretettel várunk!
Steffen Hauter kurzus

2010. február 10.
Sajnos az időjárás még mindíg elég "fagyos" és nedves,
egyre nehezebb jó talajt találni lovardánkban. Ilyesmi az
elmúlt években nem fordult elő. Remélhetőleg a következő
telet már a fedeles lovardában lovagolhatjuk le.
Mokka is nagyon unja már ezt a hideg és csúszós időt. Jobban szeretne már napozni a zöldülő legelőn.
Mokka és a Tél


2010. február 03.
Nagyjából befejeződött a "Lovas iskola" menüpont fejlesztése. Természetesen folyamatosan javítjuk az oldalakat, érdemes újra és újra meglátogatni a honlapot.

2010. január 30.
Az új Lovarda törvény értelmében 2010. január 20-ig minden lovardának, amely lovas szolgáltató tevékenységet végez (ide tartozik többek között a lovagoltatás, lovasoktatás is) kötelezően regisztrálnia kell, és amennyiben megfelel az előírásoknak, nyilvántartásba veszik és végezhet lovas szolgáltató tevékenységet. Ennek hiányában legálisan lovas szolgáltató tevékenység, lovasoktatás, lovagoltatás nem végezhető.
Lovardánk mindenben megfelelt a törvényi előírásoknak és L-000032 szám alatt nyilvántartásba vették.

2010. január 23.
Akik rendszeresen látogatják honlapunkat, talán észrevették  időről időre a kisebb-nagyobb változásokat.
        December közepén új szerverre költöztünk, és azóta - bár külsőleg nem számottevő - folyamatosan fejlesztjük, javítjuk az oldalakat. Lassan egyre látványosabb lesz a változás: változtak a menüpontok, több aloldal készült - készül, reményeink szerint bővebb szöveges tartalommal. A Fotóalbumba új képek is kerültek. A Lovak menűpontban ezentúl feltüntetjük, ha valamelyik ló eladó sorba kerül.
        Szívesen vesszük az építő javaslatokat mindenkitől, aki segíteni szeretne a honlap fejlesztésében!



Valid CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional



Elérhetőségek
Térkép

Linkek
Díjugrató verseny