Vissza

Sziasztok!:)

Sikerült internethez jutnom, úgyhogy leírom mik, is történtek eddig velünk:

1. nap:

Megérkeztünk hétfőn 12 óra körül.(előző nap délután fél 4-kor indultunk) Rögtön együtt ebédeltünk a Hauter családdal, mindenkinek be lettünk mutatva. Kedvesen és érdeklődően fogadott minket mindenki. Délután pihentünk a szállásunkon (ami nagyon jó: van tv, hifi) majd megnéztük az istállókat, pályát stb. Hamar ráakadtunk egy magyar sütésű lóra:) Ő volt Elfin:)

ház szoba istálló
           a ház, amiben lakunk                                   szobánk                                         istálló

2. nap:

Reggel 6-kor kezdődött a munka. Lovakat futószáraztunk, lóra ültünk. Megnézték, hogyan lovagolunk. Majd délután bementünk Zweibrücken-be. Ott megnéztük a zweibrückeni méntelepet, körbejártuk a várost.

Nóri fedeles zweibrücken zweibrücken
               munka közben                             zweibrückeni fedeles             zweibrückeni méntelep bejárata és története

3, nap: 

Már a szokásos munkarendet követtük. Etetés, futószárazás, Steffen alá nyergelés, lovaglás. Délben ebéd és utána folytatódott a munka. 23 ló van csikókkal együtt (3 kiscsikó is van) Délután elvittük Steffen egyik lovát, Ciccolina - t a verseny helyszínére. Meg akarta nézni, hogyan reagál a lova a faakadályokra, ugyanis ezzel a lovával akart a derbiben indulni.

Centa-beh Palamos fedeles bejárata Elfin
                 Fruzsi és Centa-beh                          Fruzsi és Palamos           fedeles bejárata      Nóri és Elfin

4. nap:

Elkezdődött a négy napos verseny. Délelőtt még dolgoztunk és lovagoltunk, utána indultunk. Egy saját lovat vitt Centa beh-t (az apja kedvenc lova) és egy másik istállóból további két lovat vittünk a nagy ló szállítóval. Ketten mentünk Fruzsival segíteni, kicsit izgultunk, hogy mindenben jól tudjunk segíteni. Mivel a lovakat és a helyet sem ismertük volt min aggódni:) De szerencsére minden jól sikerült. Nagy örömünkre Steffen is meg volt elégedve velünk. Jó érzés volt egy ennyire elismert és sikeres lovasnak dolgozni. A verseny kisebb szabású volt annak ellenére, hogy négy napig tartott. Verseny után sikeresen hazajutottunk, útközben a tájat csodáltuk. Hegyek, völgyek, dombok mindenhol.

Steffen Steffen hazafelé hazafelé
 Steffen nagy mosollyal....         Steffen - Platin               Hazafelé a versenyről                német táj

5. nap:

Verseny 2. napja. Steffennel mentem a versenyre. Csak más istállóból származó lovakkal indult. Beültünk  TT cupe audiba, és már ott is voltunk  a másik istállónál. Ott felraktuk a lovakat az ottani lószállítóba és indultunk is 3 lóval. A lovak jól mentek. Nem semmi érzés volt a versenyen is és amúgy is ilyen értékes lovakról gondoskodni.
Versenyről hazaértünk. Lovakat leraktuk a másik istállóba. Vacsora és pihenés itthon:)


6. nap.

Fruzsi es Steffen elindult 5 loval a versenyre (mind Steffen lova: Centa beh, Lyra, Casey, Camloubet, Elfin) Később még két ló ment volna utánuk: szinten Steffen lovai: Ciccolina, Sine qua non. Sajnos, az előző napi rossz  időjárás  miatt a pálya nagyon csúszott. Steffen nem akarta a lovakat kitenni sérülés veszélynek. Így visszafordultak és közösen kezdtük az itthoni munkát. Sorba nyergeltük neki a lovakat. Aznap 7 lovon ült zsinórban: csikón, nagy lovon felváltva, idomítás, ugrás stb. Közben mi is lovagoltunk és alkalmanként instrukciókkal látott el minket. Hétvégén csak ketten voltunk Fruzsival, Steffen segítői akkor nem dolgoztak, így egész nap együtt dolgoztunk. Izgalmas és tanulságos élmény volt vele együtt lovagolni. Lestük folyamatosan, hogy mit hogy csinál. Ezt az élményt valószínűleg nem fogjuk elfelejteni:):) Este elmentünk a lovas verseny helyszínére, ott tartottak egy bulit. Riders night és lovas show is volt. A szüleivel mentünk és kb. 11ig maradtunk. Próbáltunk elvegyülni a németek között, de a hajszínünkkel és a beszédünkkel feltűnést keltettünk. Ahogy megszólaltunk körülöttünk minden szem ránk szegeződött. A show nagyon jó volt. Az Izlandi póniktól kezdve , frízeken, andalúzokon át egészen az akhal teke - ig minden felvonult.

Nóri Fruzsi fríz
         Nóri és Br.Wallach               Fruzsi és Camloubet                          fríz ló a lovas Show-n

7. nap.

Verseny utolsó napja. Ciccolina, Sine qua non (két saját ló) és kettő a másik istállóból. Reggel 8-kor indultunk, este fel 6-ra értünk haza. Hosszú nap volt. Közben itthon Fruzsi tartotta a frontot: az itthon maradt lovakkal dolgozott. Steffen saját lovaival két-két számban indult, a másikakkal egy-egyben. Onnan az egyikkel 3. lett. Sajátjai közül Ciccolina - val szinten 3. lett a derbi számban. Nagyon jó volt a derbi, én magam még sosem láttam ilyen versenyt. „S” kategóriás számokban indult mindkétszer Ciccolina-val, hihetetlenül ugrik az a ló! (az egyik legjobb lova, volt szerencsém ülni egyszer rajta. Sine qua non is nagyon nagy tehetség. Testvérei nagy összegben kerültek eladásra, nagyon jó ugrók. ő is, de ahogy Steffen mondta, nagyon félénk ló, és nehéz lovaglású, de ha legyőzi a félénkséget a pályán, nem semmi mit művel az akadályok fölött...:)

versenyen eredményhirdetés Sine qa non
  Steffen sétál a lószállítóhoz vissza          eredményhirdetésen                       Nóri és Sine qua non

A családról egy két szó: Steffen anyukája és apukája nagyon kedvesek velünk, mindenben segítenek. Apukájával, kézzel - lábbal beszélünk, mert nem beszél angolul:) Anyukája kicsit igen. Az egész családra jellemző, hogy mindig mosolyognak, úgy fest, Steffen ezt a szüleitől örökölte. A felesége Lisa fiatal, csinos. Októberben születik meg gyermekük, aki kislány lesz. A felesége is lovas.

Az istállóban a legnagyobb segítséget Steffen egy nagyon kedves tanítványától kapjuk, Luisa-tól. Ő egy 21 éves, belevaló csajszi, 5 éve dolgozik Steffennek. Ő mutat meg nekünk mindent, hogy mi hogy megy náluk.

Nagyon jól érezzük magunkat, szünnapunkon is inkább kint lennénk az istállóban!

Hauterék és Luisa Luisa Luisa ösvény
    Mrs és Mr Hauter, Luisa          Luisa és Ciccolina                      Luisa és Elfin                     ösvény

Külföldi tudósítóitok:

Fruzsi es Nóri

Nóri és Fruzsi Nóri és Fruzsi Max
     kedvenc hely a pálya szélén                   Fruzsi és Nóri a pályán                     Max: Steffen kutyája